Lente actie! Gratis kleurenkaart bij elke diamond painting!

8 TOP! tips bij het diamond painten.


In deze blogpost geven we je 8 TOP! tips voor het diamond painten. 

 

 1. Druk de steentjes niet direct vast op het canvas. Het is verstandig om eerst even te controleren of je het steentje goed hebt gelegd. Je kunt het steentje dan nog corrigeren met de pincet en daarna definitief aandrukken. Zo voorkom je foutjes!
 2.  

 3. Het is slim om links boven in de hoek te beginnen aan jouw canvas, vanaf daar naar rechts te werken en dan naar de  rij daar onder. Als je van onder naar boven werkt heb je kans dat je tijdens het leggen van de steentjes de steentjes daaronder wegveegt met je arm of hand. Als je linkshandig bent kun je het best rechtboven beginnen.
 4.  

 5. Als je klaar bent met een bepaalde kleur, kun je deze het beste via de bovenkant van het schudbakje weer in een sorteerpotje laten glijden. Zo voorkom je dat je steentjes verliest of dat de steentjes alle kanten op stuiteren. 
 6.  

 7. Op iedere painting is een beschermfolie aangebracht op het canvas te beschermen tegen vuiligheid en beschadigingen. Haal niet het hele beschermfolie in 1x van het canvas af, maar knip het gedeelte af wat je wilt gaan inleggen met steentjes.
 8.  

 9. Maak gebruik van sorteerpotjes. Je kunt je steentjes dan op kleur sorteren en gemakkelijk en veilig afgesloten bewaren. In een diamond painting pakket zitten soms wel meer dan 30 kleuren. Schrijf op de sorteerpotjes welke kleur erin zit. Kleuren kunnen soms veel op elkaar lijken! Wij hebben een aantal handige opbergsystemen in onze accessoire collectie.
 10.  

 11. Bij elk diamond painting  pakket zit een stukje wax van ongeveer 4 bij 2 cm. Dit is voor de meeste paintings voldoende. Als je een wat groter canvas besteld is het verstandig om wat extra wax bij te kopen. Ook de wax kun je vinden in onze accessoire collectie!
 12.  

 13. Heb je wax over? Bewaar dit op een afgesloten donkere plek op kamertemperatuur! Gooi nooit je wax weg.
 14.  

 15. Onze paintings worden over het algemeen opgerold geleverd. Bij een opgerold canvas is het verstandig om hier eerst even een paar zware boeken op te leggen, zodat de ronding eruit gaat.
 16.  

   

  We hopen dat deze 8 tips je geholpen hebben. Heb jij nu ook zelf nog een handige tip? Laat het ons weten via de chatbox of via het contactformulier.

  Wil je verder in ons assortiment kijken, klik dan hier.


  Laat een reactie achter