Lente actie! Gratis kleurenkaart bij elke diamond painting!

Hoe werkt diamond painting? Je leest het hier!


Wanneer je het diamond painting canvas thuis binnen krijgt, zul je de diamond painting eerst een aantal dagen onder een paar zware boeken moeten leggen, deze zorgen ervoor dat de ronding uit het canvas trekt. De painting wordt opgerold verzonden, omdat er dan minder kans is dat hij beschadigd. 

Klaarleggen ter voorbereiding

 

  • Pennetje 
  • Sorteerbakje 
  • Hars
  • Pincet
  • Zakjes steentjes

Uitvoering

Stap 1

Leg het diamond painting canvas op tafel en haal als je rechtshandig bent de linker bovenhoek een stukje los. Ben je linkshandig: haal dan de rechter bovenhoek een stukje los

 

Stap 2 

Op het canvas zie je nu allerlei vakjes met een cijfer, letter of ander teken erin. Zoek in de legenda aan de zijkant van het canvas welke kleurcode bij het teken hoort. Deze kleurcodes vind je terug op de zakjes met steentjes.

Stap 3

Giet een aantal steentjes uit het zakje in het sorteerbakje. Schud het sorteerbakje voorzichting. De steentjes zullen in de richeltjes van het sorteerbakje komen te liggen met de bolle kant boven. 

 

Stap 4

Je pakt nu het pennetje en drukt dit een keer in de roze wax die je al had klaargelegd. Er zit nu wax in het topje van het pennetje, hiermee kun je de steentjes oppakken en op de juiste plaats op het canvas drukken. Druk het steentje niet direct vast, maar controleer eerst of je het steentje recht heb gelegd. Je kunt eventueel nog corrigeren met de pincet.

Stap 5

Als je alle vakjes met een bepaalde kleur op het geopende gedeelte van het canvas hebt ingelegd, kun je de steentjes voorzichtig in een zip-bag gieten. Hier kun je dan het beste met stift de kleurcode opschrijven. Zo weet je zeker dat je niet in de war raakt.

Stap 6

Wanneer je de voorgaande vijf stappen steeds hebt herhaald, ben je uiteindelijk klaar met je diamond painting. Je doet er nu goed aan om de steentjes nog even goed aan te drukken. Dit kun je doen door er een stuk karton overheen te leggen of door het beschermfolie nog een keer over je painting te leggen en vervolgens overal de steentjes aan te duwen.

Stap 7

Lijst je kunstwerk in! Wat is er nu leuker om je mooie kunstwerk een mooie plek te geven ergens in huis. Als je handig bent kun je zelf een lijst maken of je wacht nog even tot deze op deze website beschikbaar komen!

 

Algemene tips

  • Als je steentjes niet meer goed blijven plakken aan je pennetje, moet je wat nieuwe wax pakken
  • Des te groter het canvas, des te gedetailleerder en mooier het resultaat zal zijn
  • Ronde steentjes zijn makkelijker. Vierkante steentjes geven een strakker eindresultaat, maar zijn moeilijker.

 Bestel nu een gratis proefpakket


Laat een reactie achter