Lente actie! Gratis kleurenkaart bij elke diamond painting!

Leer hier hoe je zorgt voor de perfecte eigen foto diamond painting


Een eigen foto diamond painting is een bijzonder en persoonlijk kunstwerk. Het is dus belangrijk om te leren hoe je er zelf voor kunt zorgen dat jouw gewenste foto zo goed mogelijk op het diamond painting canvas zal worden weergegeven. Wij helpen je hier graag bij. Mocht je nu al zeker weten dat je graag gratis advies van ons wilt, neem dan even contact op via de mail of via onze chat. Deze blog bestaat uit drie onderdelen:

  1. Het uitkiezen van een goede foto voor een eigen foto diamond painting
  2. Het selecteren van de juiste vorm voor een eigen foto diamond painting 
  3. Het selecteren van het juiste formaat voor een eigen foto diamond painting

Het uitkiezen van een goede foto voor een diamond painting

De eerste, en daarnaast ook de belangrijkste, stap van het bestellen van een eigen foto diamond painting is het selecteren van een geschikte foto. Het is van groot belang dat je een foto kiest die van goede kwaliteit is. De twee speerpunten hierbij zijn scherpte van de foto en de belichting van de foto. 

Het is belangrijk om een scherpe foto uit te kiezen, omdat de painting dan door de software, waarmee een diamond painting canvas wordt gegenereerd, een goede vertaalslag kan worden gemaakt naar het diamond painting canvas. Een wazige foto zal ervoor zorgen dat er veel details van de foto verloren gaan! Een foto wordt door de software enorm vergroot en in kleine vakjes verdeeld. Bij scherpe foto's kan de software de details van de foto beter begrijpen.

Ten tweede is het bij het uitkiezen van een geschikte foto voor de eigen foto diamond painting belangrijk dat je goed inschat of de belichting van de foto goed is. Schaduwen of andere vormen van overheersend licht zijn voor de software soms moeilijk te begrijpen en het kan dan voorkomen dat er rare kleuren ontstaan die niet op de foto aanwezig zijn. Door de schaduw of extreme belichting wordt de kleur van het 'vakje' beïnvloed en kiest de software de meest passende kleur voor dat 'vakje'. Kies dus het liefst heldere foto's zonder al teveel overheersende licht inval of schaduwen. Mocht je niet zeker zijn over de foto die je wilt gaan gebruiken, dan kun je ons natuurlijk altijd een berichtje sturen. Dan helpen we je graag. Zwart-wit fotos zijn een uitzondering op de regel. Deze kunnen wel goed worden gegenereerd.

Een laatste tip bij het selecteren van de foto: Snij de foto niet te extreem bij. Mocht er nog een kleine aanpassing aan het formaat van de foto nodig zijn, dan geeft dit ons erg weinig speling. Ook wordt een extreem bijgesneden foto vaak onscherp. Let hier dus goed op als je een foto wilt bijsnijden en controleer altijd de scherpte van de foto. 

 

Leeuweriks diamond paintings hoge kwaliteit

 

 

Het selecteren van de juiste vorm voor een eigen foto diamond painting

Nadat je een foto hebt uitgekozen ga je beslissen welk formaat je wilt bestellen. Hierbij wederom een aantal tips.

Wanneer je een foto bestelt met twee gelijke zijdes (lengte x breedte is gelijk), dan kies je altijd voor een formaat dat ook twee gelijke zijdes heeft. In dit geval dus een 30x30 formaat, of een 60x60 formaat. De twee gelijke zijdes komen dan ook terug in jouw diamond painting formaat en dus hoeven we de foto niet onnodig bij te knippen!

Wanneer je een foto wilt bestellen met twee ongelijke zijdes wilt bestellen, doe je er goed aan om een formaat te bestellen dat een verhouding heeft van ongeveer 1,5 (rechthoek). Behalve onze vierkante formaten (gelijke zijdes) hebben al onze beschikbare formaten voor de eigen foto diamond painting een verhouding van (ongeveer 1.5). Denk hierbij aan het 30x20 en het 60x40 formaat.

Gevorderde tip: Je kunt controleren wat het formaat van jouw foto moet zijn door de verhouding ervan te berekenen. Je moet hiervoor het formaat in pixels van je foto opzoeken. Je kunt het aantal pixels op de mobiele telefoon zien als je bij de details van de foto kijkt. Op de computer kun je dit bekijken door de met de rechtermuisknop op de foto te klikken. Kies hierna voor eigenschappen en hier kun je het formaat in pixels van jouw foto zien. Wanneer je de pixelmaat hebt gevonden deel je deze twee getallen door elkaar (je deelt altijd het grootste getal door het kleinste). Hierna krijg je de verhouding van de foto te zien. Alle foto's tussen een verhouding van 1.4 en 1.6 kun je zorgeloos bestellen. Bij een grotere of kleinere verhouding doe je er goed aan om even contact met ons op te nemen. We zullen je dan kostenloos van advies voorzien. Maak je overigens geen zorgen. We controleren alle foto's, dus we zullen nooit een foto en een formaat aan je leveren dat niet mooi zal worden.

het selecteren van het juiste formaat voor een eigen foto diamond painting

Een andere heel belangrijke tip bij het selecteren van het formaat van een diamond painting is dat de grote van het door jou bestelde canvas ook zal bepalen hoeveel ruimte er is om details in de foto goed terug te laten komen op het diamond painting canvas. De eerder genoemde software moet van de foto een diamond painting canvas creëren dat bij het formaat past. Je zult ongetwijfeld begrijpen dat er op een canvas van 60x40 cm ruimte is voor meerder diamantjes dan op een canvas van 30x20 cm. Op een grote diamond painting formaat komen de details van de foto er dus beter uit!

 

Je bent er klaar voor!

Je bent nu helemaal klaar om de perfecte eigen foto diamond painting te bestellen. Waar wacht je nog op? Bestel hem hier.

Advies nodig? Geen probleem!

We staan voor je klaar als je het nog niet zeker weet. Neem eenvoudig contact met ons op en vertel ons hoe we je kunnen helpen. We staan voor je klaar en geven je graag gratis diamond painting advies over de mogelijkheden. Samen gaan we voor het mooiste resultaat.

Leeuweriks eigen foto diamond painting bestel button

Laat een reactie achter