Lente actie! Gratis kleurenkaart bij elke diamond painting!

Stress en spanning verminderen met diamond painting


Wanneer je last hebt van spanningen of stress is diamond painting absoluut een geschikte bezigheid voor jou. Daarnaast is diamond painting simpelweg heel erg leuk om te doen. Je kunt je hoofd urenlang ontspannen en je houdt er ook nog eens een fantastisch eindresultaat aan over! Dat klinkt duidelijk als win-win als je het mij vraagt. Hoe diamond painting helpt bij het verminderen van stress en spanningen lees je hieronder.

Creatief hobbyen zorgt voor rust

Het creatief bezig zijn brengt rust in ons hoofd. Dit is belangrijk want in de huidige maatschappij worden we constant blootgesteld aan veel prikkels. Op ons werk voelen we ons constant verplicht om topprestaties te leveren en we zijn altijd online en krijgen honderden meldingen per dag binnen. Eigenlijk lopen we dus altijd op onze spreekwoordelijke tenen. Het mag dus duidelijk zijn dat er soms dus ook een moment van rust moet zijn. Even een moment om tot jezelf te komen en ons hoofd even ‘uit’ te zetten. Even weg van de prikkels, drukte en prestatiedrang. 

Stap uit de drukte

Diamond painting is een perfecte hobby waarbij je het hoofd even ‘uit’ kunt zetten. Als ik voor mezelf spreek is het runnen van een bedrijf ook hectisch en vind ik het soms heerlijk om in de avonduren even mijn canvas, steentjes, sorteerbakje, wax, pincetje en pennetje tevoorschijn te halen. Even uit de drukte stappen en geconcentreerd zijn op het neerleggen van het diamond painting steentje dat op mijn pennetje kleeft. Een heerlijk muziekje erbij aan en je bent zo de tijd vergeten. Diamond painting is een zeer effectieve en vermakelijke manier om echt rust te verkrijgen. 

 

Ik zeg door middel van diamond painting graag even vaarwel tegen de drukte. Doe jij dat ook al? Ik raad het je van harte aan. Ik vind het altijd heerlijk om een prachtig landschap te painten. Ik ben momenteel bezig met de painting ‘Rustgevend strand’. Echt een aanrader!

Laat je niet tegenhouden door vooroordelen als: ‘dat is vast niets voor mij’, want dat dacht ik ook. Tot ik het had geprobeerd. Gewoon doen!

p.s. bij extreme stress of zelfs burn-out klachten raad ik je altijd aan om eerst contact op te nemen met jouw huisarts. Diamond painting is geen medisch hulpmiddel ;-).


Laat een reactie achter