Lente actie! Gratis kleurenkaart bij elke diamond painting!

Diamond Painting Gids


 Wat zit er in een Leeuweriks Diamond Painting pakket?

In alle Leeuweriks Diamond Painting pakketten vind je behalve het diamond painting canvas ook alle benodigheden: een diamond painting pen, legenda, sorteerbakje, wax, een pincet en zakjes met steentjes in de kleuren die nodig zijn voor jouw painting. De steentjes zijn vierkant en sluiten daardoor nauw op elkaar aan, dit geeft een strak eindresultaat.

 Hoe kies ik het juiste formaat canvas?

Hoe groter het canvas, hoe gedetailleerder en mooier het eindresultaat wordt. Twijfel je? Wij adviseren je graag!

 Hoe start je met een diamond painting?
+ handige tips!

Als je jouw Leeuweriks Diamond Painting in huis hebt, is het niet meer nodig om deze onder een dikke stapel boeken te leggen. Onze paintings worden opgerold verzonden, maar door de dikte en de kwaliteit van onze diamond painting canvassen komt jouw canvas kreukvrij en plat uit de verpakking! Handig, toch? Kan je meteen beginnen!

Stap 1
Leg het diamond painting canvas en alle benodigdheden op tafel en zorg dat je de ruimte hebt. Leeuweriks Diamond Paintings zijn voorzien van voorgesneden folie in banen. Zo werk je stukje voor stukje aan jouw painting. Makkelijk toch?

 Haal niet meteen alle beschermfolie van het canvas. Ben je rechtshandig? Start linksboven. Ben je linkshandig? Start dan rechtsboven. Zo voorkom je dat je blijft plakken aan de plaklaag van het canvas.

Stap 2 

Op het canvas zie je nu allerlei vakjes met een cijfer, letter of ander teken erin. Zoek in de bijgeleverde legenda welke kleurcode bij het teken hoort. Deze kleurcodes vind je terug op de zakjes met steentjes.

Stap 3
Giet een aantal steentjes in het sorteerbakje. Schud het sorteerbakje voorzichtig. Het is de bedoeling dat de steentjes zoveel mogelijk in de richeltjes van het sorteerbakje komen te liggen met de bolle kant boven. Zo kun je de steentjes makkelijk oppakken en met de goede kant op het canvas leggen.

Stap 4
Druk de diamond painting pen in de wax. Nu kun je de steentjes makkelijk oppakken en op de juiste plaats op het canvas leggen. Blijven de steentjes niet goed meer plakken? Pak dan opnieuw wat wax met je diamond painting pen.

 Voor een strak resultaat is het belangrijk dat de steentjes recht liggen. Druk het steentje daarom niet meteen vast, maar controleer eerst of het steentje recht ligt. Je kunt dit namelijk nog corrigeren met het pincet.

  Klaar met het leggen van een kleur steentjes? Giet de overgebleven steentjes voorzichtig in een zip-bag en schrijf de kleurcode er op.
  Heb je wax over? Bewaar het op een afgesloten donkere plek op kamertemperatuur zodat je het later kan hergebruiken.

 

Stap 5
Liggen alle steentjes op het canvas? Druk het geheel goed aan. Dit kun je doen door er een stuk karton overheen te leggen of door het beschermfolie nog een keer over je painting te leggen en druk uit te oefenen.

  Lijst je kunstwerk in! Wat is er nu leuker om je mooie kunstwerk een mooie plek te geven in huis. Mooie lijsten voor jouw diamond painting vind je hier.

 

Klaar met jouw Leeuweriks Diamond Painting? Stuur ons een foto van het eindresultaat, we zijn benieuwd!